Grönpepparsås – en riktig såsklassiker

Grönpepparsås - en riktig såsklassiker

Grönpepparsås – en riktig såsklassiker Ingredienser 6 port.

En både lätt- och snabblagad variant på grönpepparsås.

Ingredienser

1/2 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1/2 burk med grönpeppar i lag
1 oxbuljongtärning
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 msk konjak
4 dl vatten
2 dl grädde
1 röd chili (valfritt – jag har den för att få extra hetta)
1 svätt kinesisk mushroom soya
Salt

 Tillagning

  1. Skala och hacka gul lök, vitlök och chili. Hacka igenom grönpepparn grovt och lägg åt sidan.
  2. Värm smöret i en kastrull och lägg i lök, vitlök och chili och fräs den i ett par minuter till den blir glansig – men inte bränd. Lägg i vetemjölet, rör om och häll sedan i grädden och rör om så att mjölet löser sig och ta av kastrullen från spisen. Använd en stavmixer och mixa allt ordentligt till en slät massa (nu kan det se ut som att såsen skär sig – men det är ingen fara).
  3. Sätt tillbaka kastrullen på plattan, värm upp och tillsätt grönpepparn gärna med en del av lagen från burken (finns mycket smaker i den). Späd med vatten och vispa kraftigt hela tiden tills du får önskad konsistens. Lägg i buljongtärningen och låt såsen sjuda på svag värme 10-15 min, smaka av med salt och konjak.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.