Wallenbergare
Ingredienser 4 port
500 g kalvfärs
4 äggulor
1 1/2 – 2 dl grädde
2 dl Pankoströbröd
Salt och vitpeppar
Matolja och smör till stekning
- Så här gör du
1. Sätt ugnen på 200C, lägg kalvfärsen i en matberedare. Tillsätt salt, vitpeppar, äggulor och grädde och kör snabbt tills du får en jämn massa.
3. Strö ut ett lager pankoströbröd på en tallrik. Blöt en skärbräda med kallt vatten och dela upp färsen i fyra klickar och forma biffarna på skärbrädan. Vänd biffarna i pankoströbrödet.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna (lägg i en klick smör så ser du lätt när det är rätt värme). Stek biffarna på medelhög värme försiktigt på båda sidorna så att de får en gyllenbrun färg. Lägg över biffarna i en form och täck med folie – baka sedan färdigt i ugnen ca 5 min.Servera med potatispuré, gröna ärter, rårörda lingon och brynt smör