Fyllda oxrullader – Klassisk söndagsmiddag

Oxrullader

Fyllda oxrullader 4 port.

8 st stora lövbiffar av innanlår
8 skivor rökt skinka
2 hela saltgurkor
3 msk dijonsenap
2 msk smör
salt och peppar

Skysås

5 dl sky + vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk soja
1,5 – 2 msk Maizenamjöl
1 dl grädde

 

Tillagning

  1. Skär bort ändarna på gurkorna så att du får ca 6-7 cm långa gurkor, dela de på längden i kvarts stavar. Lägg lövbiffen på en skärbräda och pressa ut den med fingrarna så att skivan blir så bred som möjligt. Lägg en klick senap på skivan och smeta ut den med baksidan på en matsked, salta och peppra. Lägg på en skiva rökt skinka som inte får vara bredare än lövbiffen och avsluta med att lägga dit en gurkstav några cm ovanför nedre kanten. Vik in sidorna och rulla ihop med skarven nedåt.
  2. Hetta upp en stekpanna (eller allra helst en traktörpanna med lite högre kanter) med smöret. Bryn rulladerna gyllenbruna runt om, några i taget – börja att steka med skarven nedåt. Lägg alla rullader i pannan och fyll på med vatten så att det täcker. Sänk värmen, lägg på ett lock och efterstek ca 40 min.
  3. Mät upp 5 dl sky från pannan och sila i en kastrull, fyll på med vatten, soja och buljongtärningen och låt koka upp. Vispa ihop Maizena och grädde till en slät redning och häll i under omrörning. Koka i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis, rårörda lingon, gröna ärtor och gärna lite skivad saltgurka.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.