
Wokad biff med bambuskott och curry.
Plocka fram dina chopsticks och avnjut en riktig klassiker från Kinakrogen – fast garanterat mycket godare.
Ingredienser 4 portioner:
600 gr strimlad lövbiff av innanlår
1 strimlad grön paprika
150 gr färsk ananas i mindre bitar (alternativt en liten burk skivad ananas)
8-10 st skivade champinjoner
1 liten burk bambuskott i skivor
1 strimlad gul lök
2-3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
2 oxbuljongtärningar.
1 l vatten
Kinesisk mushroomsoya
Curry, salt och Maizenamjöl
Gör så här:
- Börja med att varva den strimlade lövbiffen i en bunke med soya och curry, rör om och låt marinera ca 30 min. Strimla och hacka alla grönsaker
- Börja med att woka köttet ca 200 gr i taget i en het panna, lyft ut och lägg i en bunke på sidan. (Om du inte har en wokpanna så kan du använda en het stekgryta)
- Woka bambuskott och champinjoner och lägg över i bunken med wokade köttet.
- Woka till sist gul lök, chili, vitlök och ananas tills de får färg – lägg tillbaka köttet, svamp och bambuskott i grytan – tillsätt 1 liter vatten och buljongtärningarna. Koka upp och låt sjuda 20-30 min.
- Red av med Majzenamjöl upplöst i kallt vatten och smaka av med salt. Strax innan servering rör du ner den strimlade paprikan.
- Servera tillsammans med ris så klart.