Tre sorters kryddsmör 100 gr portioner:
Kapris- och Dijonsenapssmör
100 gr rumstempererat smör
3 msk kapris
1 msk Dijonsenap
Svartpeppar
Finhacka kaprisen, blanda och rör ner den i smöret tillsammans med senapen. Smaka av med svartpeppar. Lägg över allt på en plastfolie, rulla och gör en korv – lägg i kylen några timmar innan servering
Pestosmör (min personliga favorit)
100 gr rumstempererat smör
1/2 kruka basilika
2 msk pinjenötter
2 msk finhackad persilja
1,5 msk olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Lägg alla ingredienser i skål ovh mixa med en stavmixer till en jämnt grön smet. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg över allt på en plastfolie, rulla och gör en korv – lägg i kylen några timmar innan servering.
Beasmör
100 gr rumstempererat smör
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 msk finhackad Schalottenlök
1 msk torkad dragon
1 msk finhackad persilja
1 äggula
Tillsätt vinäger, vatten, lök, och dragon i en kastrull och låt sjuda på svag värme tills all vätska är reducerad. Blanda och rör ner avkoket tillsammans med ägg och persilja i smöret Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg över allt på en plastfolie, rulla och gör en korv – lägg i kylen några timmar innan servering.