Pappardelle med örtpesto och currypanerad fisk

Pappardelle med örtpesto och currypanerad fisk.

Ingredienser 4 port:
2 pkt a 250 g färsk pappardellepasta
ca 400 gr torsk
8 st strömmingsfiléer

Pesto:
1 pkt (50 g) frysta örtmix
3-4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0,5 dl kallt vatten
1/2 lime
50 g valnötter
2 dl riven Parmesan alt. Västerbottensost
Salt och peppar

Panering:
2 dl pankoströbröd
2 tsk curry (mer eller mindre efter smak)
2 dl mjöl
2 ägg

Olja och smör till stekning

Till serveringen:
1 granatäpple
1 dl riven Parmesan alt. Västerbottensost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170C och börja sedan med peston. Hacka vitlöksklyftorna och lägg de i en skål tillsammans med örtmix, olivolja, valnötter och juicen från limen. Mixa till en slät massa och späd med vattnet och mixa tills vattnet är väl inblandat. Rör sedan ner osten och blanda den, smaka av med salt och peppar. Rensa och plocka ur granatäppelkärnorna
  2. Lägg pankoströ på en tallrik och blanda i curryn. Lägg vetemjöl på en ny tallrik. Knäck äggen i en skål och vispa i en msk vatten.
  3. Skölj fisken i kallt vatten, torka av och salta. Vänd fiskfiléerna först i vetemjöl, sedan i äggröran och vänd de slutligen i pankoströ – lägg åt sidan.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i en liten klick smör så ser du lätt när det är rätt värme. Stek fiskfiléerna på medelhög värme försiktigt på båda sidorna så att de får en gyllenbrun färg. Lägg över filéerna i en form och täck med folie – baka sedan färdigt i ugnen ca 5 min.
  5. Koka pastan enl. anvisningar på förpackningen – men korta ned tiden något, lägg tillbaka i kastrullen och rör ner peston. Servera genast tillsammans med fisken och toppa med riven ost och granatäppelkärnor.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.