Grillad kycklingfilé med mangosalsa och persiljemartini
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingbröstfiléer (eller 12 skivor färdiga tunnskivade bröst)
1 dl rapsolja
1 msk soja
1/2 matsked rödvinsvinäger
Provencalsk örtkryddblandning eller liknande
Salt och peppar
Mangosalsa
1 stor mogen mango
2–3 röda paprikor (beroende på storlek)
20 cm slangurka
1 rödlök
1 röd chili
1 lime
1 kruka färsk koriander
1/2 dl olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 knippe gräslök
Persiljemartini
2 dl grovhackad persilja
1 dl olivolja
2–3 vitlöksklyftor
3–4 sardeller i olja
2 msk kapris
1 lime
- Rör ihop olja, soja och vinäger och pensla ett lager på båda sidor av kyckling. Salta, peppra och ha på örtkryddorna.
- Låt oljan och kryddorna dra i minst 30 minuter innan du grillar kycklingen.
- Skär mango, paprika, rödlök, chili och gurka till salsan i små tärningar och lägg i en bunke. Dela gurkan på längden först, så kan du lätt ta en matsked och skrapa ut alla kärnor innan du hackar den. Finhacka gräslöken och lägg den åt sidan för att senare strö den över salsan vid serveringen.
- Tillsätt rivet skal och saften från limen tillsammans med olivolja och vinäger, tillsätt koriander i den mängd som du känner dig bekväm med. Rör försiktigt om tills det är väl blandat och låt allt stå och dra i minst 30 minuter före servering.
- Blanda alla ingredienser till persiljemartinin i en mixer och kör till en slät massa.
- Grilla kycklingen så att den är helt genomgrillad och lägg upp på tallrikar tillsammans med mangosalsan, strö över den hackade gräslöken. Fyll i persiljemartini i ett riktigt martiniglas och ställ på tallriken.
Garnera med cocktailkapris och några strimlor röd chili.