Grillade Argentinska Rödräkor med MojitoSalsa

Grillade Argentinska Rödräkor med MojitoSalsa

Grillade Argentinska Rödräkor med MojitoSalsa
Gör en MojitoSalsa och förflytta dig till Karibien med sommarens hetaste tillbehör som passar till allt som du lägger på grillgallret – jag valde Argentinska Rödräkor.

Ingredienser 4 portioner

Marinad

Grillade Argentinska Rödräkor med MojitoSalsa

20 st Argentinska Rödräkor (alt. råa kungsräkor)
4-6 finhackade vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
1 limefrukt
1 dl olivolja
2 msk Japansk Tamari soja
1 msk Risvinäger
1 finhackad röd chili

Salt

MojitoSalsa

5 dl fint tärnad färsk ananas
5 dl fint tärnad slanggurka
3 msk rårörsocker
4-5 msk finhackad färsk mynta
2 limefrukter
2 röd chili
8 cl valfri rom

Gör så här med räkorna

  1. Strö generöst med salt på de frysta räkorna och tina.
  2. Börja med marinaden och häll olivolja, soja och risvinäger i en skål
  3. Hacka vitlöken, chilin och persiljan, riv skalet på limen och rör ner i marinaden tillsammans med saften från limen.
  4. Vänd runt räkorna i marinaden och ställ in i kylen minst en timme
  5. Grilla hastigt 2-3 minuter på varje sida och vid serveringen så ringlar du över resterande marinad över räkorna

MojitoSalsa

  1. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset med en sked, tärna gurka och ananas i mindre tärningar. Rör ner socker, mynta, riv skalet på limen och rör ner tillsammans med saften från limen. Ställ in i kylen fram till servering.
  2. Vid servering så delar du upp salsan i 4 skålar och avsluta med att hälla ett par cl rom  i varje skål – toppa med finhackad röd chili, garnera med en myntakvist.

Servera gärna vitlöksbröd till som du givetvis rostar på grillen.

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.