Grillade Argentinska Rödräkor med MojitoSalsa
Gör en MojitoSalsa och förflytta dig till Karibien med sommarens hetaste tillbehör som passar till allt som du lägger på grillgallret – jag valde Argentinska Rödräkor.
Ingredienser 4 portioner
Marinad
20 st Argentinska Rödräkor (alt. råa kungsräkor)
4-6 finhackade vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
1 limefrukt
1 dl olivolja
2 msk Japansk Tamari soja
1 msk Risvinäger
1 finhackad röd chili
Salt
MojitoSalsa
5 dl fint tärnad färsk ananas
5 dl fint tärnad slanggurka
3 msk rårörsocker
4-5 msk finhackad färsk mynta
2 limefrukter
2 röd chili
8 cl valfri rom
Gör så här med räkorna
- Strö generöst med salt på de frysta räkorna och tina.
- Börja med marinaden och häll olivolja, soja och risvinäger i en skål
- Hacka vitlöken, chilin och persiljan, riv skalet på limen och rör ner i marinaden tillsammans med saften från limen.
- Vänd runt räkorna i marinaden och ställ in i kylen minst en timme
- Grilla hastigt 2-3 minuter på varje sida och vid serveringen så ringlar du över resterande marinad över räkorna
MojitoSalsa
- Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset med en sked, tärna gurka och ananas i mindre tärningar. Rör ner socker, mynta, riv skalet på limen och rör ner tillsammans med saften från limen. Ställ in i kylen fram till servering.
- Vid servering så delar du upp salsan i 4 skålar och avsluta med att hälla ett par cl rom i varje skål – toppa med finhackad röd chili, garnera med en myntakvist.
Servera gärna vitlöksbröd till som du givetvis rostar på grillen.