Vårrullar i filodeg med räkor och kyckling

Vårrullar i filodeg med räkor och kyckling

Vårrullar i filodeg med räkor och kyckling.

Ingredienser 5 st rullar

10 st filodegsark (finns färska att köpa)
5 hg oskalade räkor
150 gr kycklingfile
50 gr glasnudlar
150 gr färsk ananas (eller en liten burk skivad)
1 msk finhackad ingefära
1 röd chili
2-3 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 kruka färsk koriander
2 tsk Maizenamjöj
1 msk risvinäger
2 msk japansk Tamari soja

Rapsolja
100 gr smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader, koka glasnudlarna enl anvisningar på förpacknngen och skölj den sedan direkt i kallt vatten så att de kyls ner, ställ åt sidan. Ett tips är att ta en sax och klippa ner nudlarna i minde bitar under kokningen – så går det mycket lättare att att blanda me de övriga ingredienserna sedan.
  2. Skala och hacka räkorna i mindre bitar och blanda ner maizenamjölet i räkorna, Strimla kycklingen och skär den sedan i små bitar. Finhacka chili, vitlök, ingefära och gul lök. Skär ner ananasen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  3. Tillsätt rapsolja i en wok eller stekpanna och hetta upp så att den blir rejält varm. Lägg i kycklingen och stek ett par minuter, tillsätt sedan alla övriga finhackade ingredienser förutom räkorna rör om hela tiden medan du steker i ytterligare ett par minuter. Tillsätt räkorna och rör om i ca 1 minut, ta sedan av pannan från plattan.
  4. Hacka koriander i mängd enligt din smak och rör ner i pannan tillsammans med nudlarna. Tillsätt risvinäger och Tamarinsoja, blanda och rör igenom allting ordentligt.
  5. Fördela röran i fem klickar/högar på en tallrik. Lägg ihop två filodegsark på en skärbräda och lägg på en klick med röra på arken, rulla och vik ihop dem som paket på samma sätt som vårrullar, men innan du påbörjar rullningen så penslar du filodegen med smält smör
  6. Lägg rulladerna på en plåt med bakplåtspapper, se till så att öppningen/ändan på rullarna hamnar på undersidan. Pensla med smöret på ovansidan och baka direkt i ugn cirka 15-20  minuter eller tills de har fått fin färg. Obs – viktigt att du genast stoppar in rulladerna i ugnen, annars finns risk för att degen blir blöt och det går hål på rulladerna.

Viktigt att tänka på när du arbetar med filodeg:
Degen är mycket känslig och torkar ut väldigt snabbt och kan väldigt lätt smulas sönder under tiden du arbetar med den. Tänk därför på att alltid hålla filodegen väl övertäckt med en kökshandduk eller att du stoppar in den i en plastpåse.

Severa gärna tillsammans med en Soyadip, sallad och avokado.

Tips på en enkel Soya dip:
Blanda 5 delar Kinesisk Mushroom Soya med 2 delar flytande honung och sedan smaksätta med fint riven ingefära och vitlök samt röd strimlad chili och koriander.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.