Heta filodegsrullader med Västerbottenost och chili

Heta Filodegsrullader med prästost och chili

Dags att uppgradera den traditonella ostpajen till rullader av filodeg fyllda med Västerbottenostost och chili för lite extra sting. Är du en fegis så ska du naturligtvis fortsätta göra ostpaj precis som alla andra gör…

Heta Filodegsrullader 6 portioner

Ingredienser

6 st filodegsark (finns färska att köpa)
6 dl grovriven Västerbottenostost
1 dl grovhackad persilja
1 finhackad röd chili
2 ägg
50 g smält smör

2 msk majsstärkelse och 2 msk kallt vatten (till att limma ihop rulladerna med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader, smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Riv osten och lägg 5 dl i en bunke.
  2. Lägg i persiljan och chilin tillsammans med äggen och rör ihop tills allt är väl blandat.
  3. Blanda och lös upp majstärkelsen med vattnet. Dela filodegsarken på mitten och lägg ihop dem två och två. Fördela smeten i sex klickar på arken, rulla och vik ihop dem som paket på samma sätt som vårrullar och limma på insidan genom att pensla på majsstärkelsen.
  4. Lägg rulladerna på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smöret och strö på resten av den rivna osten. Baka direkt i ugn cirka 18-20  minuter eller tills de har fått fin färg. Obs – viktigt att du genast stoppar in rulladerna i ugnen, annars finns risk för att degen blir blöt och det går hål på rulladerna.

Vid servering delar du rulladerna diagonalt. Lägg upp dem på förrättstallrikar tillsammans med en klick smetana, en klick rom och garnera med finhackad röd lök samt något grönt. Rulladerna funkar även att äta kalla eller ljumna

Viktigt att tänka på när du arbetar med filodeg:
Degen är mycket känslig och torkar ut väldigt snabbt och kan väldigt lätt smulas sönder under tiden du arbetar med den. Tänk därför på att alltid hålla filodegen väl övertäckt med en kökshandduk eller att du stoppar in den i en plastpåse.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.