Avocadosås – perfekt till fisk, skaldjur och kyckling.
En både len och mild men ändå smakrik sås som passar bra till kokt eller stekt fisk, skaldjur och kyckling – kan serveras varm eller kall.
Ingredienser 4-6 portioner.
2-3 st avocado (beroende på storlek
2 dl grädde
1 näve färsk bladspenat
2-3 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 lime (juicen)
1 kycklingbuljongtärning
Olivolja, vatten, salt och peppar
Så här gör du:
- Finhacka lök och vitlök, tillsätt olivolja i en kastrull och svetta löken utan att den bränns och ställ sedan åt sidan.
- Dela och gröp ur avocadona och lägg de i en blender/matberedare, tillsätt saften från en limefrukt, grädden, spenaten och den svettade löken och mixa till en slät fin sås.
- Lägg över den den mixade såsen i en kastrull och värm försiktigt tills såsen börjar koka, vispa och späd med vatten till önskad konsistens. Tillsätt buljongtärningen och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.