Avocadosås – perfekt till fisk, skaldjur och kyckling

Avocadosås - perfekt till både fisk och kyckling

Avocadosås – perfekt till fisk, skaldjur och kyckling.
En både len och mild men ändå smakrik sås som passar bra till kokt eller stekt fisk, skaldjur och kyckling – kan serveras varm eller kall.

Ingredienser 4-6 portioner.
2-3 st avocado (beroende på storlek
2 dl grädde
1 näve färsk bladspenat
2-3 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 lime (juicen)
1 kycklingbuljongtärning

Olivolja, vatten, salt och peppar

Så här gör du:

  1. Finhacka lök och vitlök, tillsätt olivolja i en kastrull och svetta löken utan att den bränns och ställ sedan åt sidan.
  2. Dela och gröp ur avocadona och lägg de i en blender/matberedare, tillsätt saften från en limefrukt, grädden, spenaten och den svettade löken och mixa till en slät fin sås.
  3. Lägg över den den mixade såsen i en kastrull och värm försiktigt tills såsen börjar koka, vispa och späd med vatten till önskad konsistens. Tillsätt buljongtärningen och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.