Het Bostongurka
Ingredienser till 3 liter:
1,5 kg Västeråsgurka (så små som möjligt)
3 röda chili (mer eller mindre utifrån din smak)
6 paprikor (jag tog 3 röda, 2 gröna och 1 gul)
3 gula lökar
2 krm natriumbensoat
Ättikslag
4 dl ättika 12%
3-4 tsk salt
4 dl socker
4 msk senapskorn
2 msk Maizenamjöl
Gör så här
- Tärna alla grönsaker och löken fint och finhacka chilin.
- Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en stor kastrull och koka upp, samtidigt som du rör ordentligt tills all socker har löst sig. Tillsätt grönsakerna, koka upp och låt sjuda i ca 20 min på lägre värme – rör om då och då.
- Ta upp ca 1 dl av Bostongurkan och blanda i och rör om med natriumbensoat. Rör ner detta i resterande del av koket. Blanda Maizena mjölet med några msk vatten så att det löser sig och rör sedan ner det i koket – koka upp och rör om så att det tjocknar. Ta av från spisen och låt svalna. Fyll sedan upp i väl rengjorda burkar med lock. Förvara i kylen (jag gjorde samma sats förra året och den höll sig ett år i kylen)
Om du häller upp den varm i konservglas och stänger locket, låter svalna så blir det en konserv som inte behöver stå kallt.
Ska absolut testa receptet så snart jag hittar västeråsgurka igen. Lite struligt i sldra Portugal, men det finns.
Om du häller upp den varm i konservglas och stänger locket, låter svalna så blir det en konserv som inte behöver stå kallt.
Ska absolut testa receptet så snart jag hittar västeråsgurka igen. Lite struligt i sldra Portugal, men det finns.