Het Bostongurka – grymt gott till grillat kött och all slags korv.

Het Bostongurka

Ingredienser till 3 liter:
1,5 kg Västeråsgurka (så små som möjligt)
3 röda chili (mer eller mindre utifrån din smak)
6 paprikor (jag tog 3 röda, 2 gröna och 1 gul)
3 gula lökar
2 krm natriumbensoat

Ättikslag
4 dl ättika 12%
3-4 tsk salt
4 dl socker
4 msk senapskorn
2 msk Maizenamjöl

Gör så här

  1. Tärna alla grönsaker och löken fint och finhacka chilin.
  2. Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en stor kastrull och koka upp, samtidigt som du rör ordentligt tills all socker har löst sig. Tillsätt grönsakerna, koka upp och låt sjuda i ca 20 min på lägre värme –  rör om då och då.
  3. Ta upp ca 1 dl av Bostongurkan och blanda i och rör om med natriumbensoat. Rör ner detta i resterande del av koket. Blanda Maizena mjölet med några msk vatten så att det löser sig och rör sedan ner det i koket – koka upp och rör om så att det tjocknar. Ta av från spisen och låt svalna. Fyll sedan upp i väl rengjorda burkar med lock. Förvara i kylen (jag gjorde samma sats förra året och den höll sig ett år i kylen)
2 Kommentarer
  1. Om du häller upp den varm i konservglas och stänger locket, låter svalna så blir det en konserv som inte behöver stå kallt.

    Ska absolut testa receptet så snart jag hittar västeråsgurka igen. Lite struligt i sldra Portugal, men det finns.

  2. Om du häller upp den varm i konservglas och stänger locket, låter svalna så blir det en konserv som inte behöver stå kallt.

    Ska absolut testa receptet så snart jag hittar västeråsgurka igen. Lite struligt i sldra Portugal, men det finns.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.