Enchiladas med Guacamole och Tomatsalsa

Enchiladas med Guacamole och Tomatsalsa

Ingredienser 6 port:

Enchilada

6 stora tortillabröd
400 gr köttfärs
1 kycklingfilé
1 grön paprika
1 gul lök
3 viltlöksklyftor
1 pkt stora vita bönor (380 gr)
1 burk majskorn (150 gr)
1 röd chili
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
2-3 dl grovt riven ost
Paprikapulver
Spiskummin
Olivolja att steka i

Guacamole

2 st avocado
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 liten charlottenlök
Röd chili efter smak

Tomatsalsa

1 burk krossade tomater
1 charlottenlök
2 vitlöksklyftor
1 tsk råsocker
Saften från en lime
Salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att göra guacamolen och tomatsalsan. Dela och gröp ur avocadon och lägg i en skål. Finhacka vitlök, charlottenlök och röd chili. Kör allting grovt med en stavmixer alternativt mosa med gaffel och rör om. Riv ner skalet från limen och pressa i all saft, rör om igen. Häll de krossade tomaterna i en skål, finhacka löken och riv vitlöksklyftorna, tillsätt socker, limesaften, salta, peppra och rör om.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp bönorna och majsen i ett durkslag och låt rinna av. Hacka upp kycklingen i små bitar, pudra med parikapulver, häll i olivolja i en gryta och fräs på tills de fått fin färg – ta upp bitarna och lägg på ett fat. Gör likadant med köttfärsen. Hacka paprika, lök och vitlök och fräs på ett par minuter och tillsätt tomatpurén. Häll sedan i krossade tomater, bönor, majs och rör om. Lägg tillbaka kyckling och köttfärs i grytan, krydda med spiskummin efter smak, rör om och låt allting sjuda ca 20 min.
  3. Gör ett kryss på Tortillapåsen och värm i micron ca 1 min 750W. Lägg ett bröd i taget på en skärbräda och ta en slev med köttfärsröran och lägg på i mitten av brödet. Vik in sidorna och rulla ihop med skarven nedåt och placera i en ugnfast form. Strö över osten och grädda i ugnen tills de fått en fin färg.

 

Servera enchiladan på en bädd av finstrimlade grönsaker.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.