Pankofriterade ”kycklingfingrar” med guacamole.

Pankofiterade ”kycklingfingrar” med guacamole

Ingredienser 4 pers

Kycklingfingrar
4 kycklingbröstfiléer
1 dl mjöl
2 dl pankoströbröd
2 ägg

Olivolja, salt och peppar
Olja till fritering

 

Guacamole
2 st avocado
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 liten rödlök
Cayennepeppar
Salt

Röd chili efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150C, gnid i kycklingbrösten med olja, salta och peppra. Baka i ugnen tills du får en innertemperatur på 70C.
  2. Dela och gröp ur avocadon och lägg i en skål. Finhacka vitlök och rödlök, stänk i lite cayennepeppar och salt. Kör allting grovt med en stavmixer alternativt mosa med gaffel och rör om. Riv ner skalet från limen och pressa i all saft, rör om igen. (personligen så föredrar jag att krydda med lite cayennepeppar i röran och sedan toppa den med finhackad röd chili vid servering för att uppnå en fräschare hetta av chilin)
  3. Dela kycklingbrösten i 3-4 delar på längden så att du får fingertjocka strimlor. Panera kycklingen i mjöl, doppa sedan i de uppvispade äggen och avsluta med att rulla de i panko.
  4. Värm frityroljan till 180C och fritera kycklingen tills den får en gyllenbrun färg.

Servera tillsammans med en god grönsallad och ev pommes frites.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.