Pankofiterade ”kycklingfingrar” med guacamole
Ingredienser 4 pers
Kycklingfingrar
4 kycklingbröstfiléer
1 dl mjöl
2 dl pankoströbröd
2 ägg
Olivolja, salt och peppar
Olja till fritering
Guacamole
2 st avocado
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 liten rödlök
Cayennepeppar
Salt
Röd chili efter smak
Gör så här
- Sätt ugnen på 150C, gnid i kycklingbrösten med olja, salta och peppra. Baka i ugnen tills du får en innertemperatur på 70C.
- Dela och gröp ur avocadon och lägg i en skål. Finhacka vitlök och rödlök, stänk i lite cayennepeppar och salt. Kör allting grovt med en stavmixer alternativt mosa med gaffel och rör om. Riv ner skalet från limen och pressa i all saft, rör om igen. (personligen så föredrar jag att krydda med lite cayennepeppar i röran och sedan toppa den med finhackad röd chili vid servering för att uppnå en fräschare hetta av chilin)
- Dela kycklingbrösten i 3-4 delar på längden så att du får fingertjocka strimlor. Panera kycklingen i mjöl, doppa sedan i de uppvispade äggen och avsluta med att rulla de i panko.
- Värm frityroljan till 180C och fritera kycklingen tills den får en gyllenbrun färg.
Servera tillsammans med en god grönsallad och ev pommes frites.