Japansk Tonkatsu med Dijonsenapscreme, tonkatsusås och kålsallad

Japansk Tonkatsu med Dijonsenapscreme, tonkatsusås och kålsallad

Japansk Tonkatsu med Dijonsenapscreme, tonkatsusås och kålsallad

Ingredienser 4 portioner:

Tonkatsu:
600 gr fläskfilé (alternativt kycklingfilé eller skinkschnitzel)
3 dl mjöl
3-4 dl pankoströbröd
3 ägg
1 l rapsolja

Tonkatsusås:
1 msk tomatpuré
3 msk worcestershiresås
1 dl tomatketchup
2 msk japansk soya
1 msk honung

Dijonsenapscreme:
1,5 dl smetana
0,5 dl majonnäs
Dijonsenap
Svartpeppar
Salt

Kålsallad:
Rödkål och vitkål (alternativt bara en sort)
Morot
Persilja
1-2-3 lag
Olivolja
Salt och peppar

Ris till 4 portioner

Så här gör du:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till Tonkatsusåsen, smaka av och ställ in kylen.
  2. Blanda smetana och majonnäs och smaka av med Dijonsenap och salt och svartpeppar – ställ in i kylen.
  3. Strimla kål och morot fint och blanda ihop med hackad persilja. Gör en lag med 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten – vispa så att sockret löser sig – ställ åt sidan. För att behålla bra crisp i salladen brukar jag dressa den med olivolja och 1-2-3 lag ca 5 minuter innan servering, salta och peppra.
  4. Sätt på och koka riset.
  5. Skär köttet i fyra lika stora bitar och banka ut dem tills de är ca 5 mm thock (inte tunnare). Salta och peppra, vänd sedan köttet först i vetemjöl, sedan i de uppvispade äggen och till sist i pankoströbrödet.
  6. Värm oljan till ca 180C i en kastrull eller en traktörpanna och fritera en eller ett par köttbitar i taget tills du har en gyllene och krispig yta på båda sidorna. Lägg över på ett fat med hushållspapper och låt vila medan du dressar salladen,
  7. Lägg upp salladen på tallrikar, skiva köttet i strimlor och lägg ovanpå salladen, rippla sedan dijonsenapscremen över köttet.
  8. Servera tillsammans med det kokta riset och Tonkatsusåsen i små skålar. Blir som godast om du äter denna rätt med pinnar.

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.