Kyckling i avocadosås med fettuccine och prosciuttochips

Kyckling i avocadosås med pasta och prosciuttochips

Ingredienser 4 port.
500 gr kycklingfilé
1 pkt 250 g färsk spenatfettuccine (eller annan pasta)
50 g sockerärtor
1 bukett broccoli
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 avocado
2 dl grädde
4 dl vatten
1/2 lime
1 kycklingbuljongtärning
1 pkt 120 g tunt skivad prosciutto crudo

Salt och peppar
Olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200C, lägg bakplåtspapper på en plåt och fördela ut prosciutton på plåten. Ställ in i ugnen strax ovanför mitten och baka i ca 25-30 min tills de blir crispiga (bli inte oroliga om det börjar ryka – här hemma har brandvarnaren börjat tjuta när jag har kört flera plåtar efter varandra)
  2. Skär kycklingen i strimlor och stek den i en het panna med olivolja, när den har fått fin färg stäng av värmen och ställ åt sidan.
  3. Skala och skär strimlor av gullöken, finhacka vitlöken. Skölj sockerärtor och broccoli. Skär loss blomsterställningen på broccolin och dela upp i mindre bitar , skala stammen och dela den på längden och finstrimla den. (jag brukar alltid använde stammen för att det finns mycket smaker i den) Sätt på en stekpanna med höga kanter – typ en traktörpanna – och tillsätt olivolja, lägg först i bitarna från broccolistammen och stek en stund, tillsätt broccoli blommorna, gul lök och vitlök. Rör om under stekningen och tillsätt sockerärtorna. Ställ åt sidan.
  4. Dela och gröp ur avocadona, lägg i en skål, pressa ut saften från limen och tillsätt grädden. Mixa allt till en slät grön sås med stavmixer.
  5. Sätt på pannan med grönsaker och tillsätt kycklingen och avocadosåsen och 4 dl vatten, lägg i buljongtärningen och låt sjuda i 4-5 min.
  6. Koka pastan enl anvisningar på paketet, men korta ner tiden något, häll av vattnet och lägg ner i traktörpannan, rör om och blanda pastan med grönsakerna. Servera genast och toppa med prosciuttochipsen och fint strimlad chili.

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.