QuinoaBurgare med guacamole och bananchips

QuinoaBurgare med guacamole och bananchips 3 port.

Ingredienser

1 pkt Risenta QuinoaBurgare
3 hamburgerbröd
2 stora tomater
1 rödlök
12 tortillachips
3 matbananer
Juicen från ½ lime
8-10 skivor stark ost
vatten
rapsolja

Guacamole

2 st avocado
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 liten charlottenlök
Röd chili efter smak
salt

 

Tillagning

  1. sätt ugnen på 220C. Skär bort ändarna på matbananerna och lägg ett längsgående snitt i skalet och ta därefter bort skalet. Skiva bananerna i tunna skivor på längden med en mandolin eller osthyvel. Värm oljan i en kastrull till 180C och lägg i 4-6 skivor i taget – vänd skivorna efter ett par minuter och fritera tills de har blivit krispiga och har fått en gyllenbrun färg. Lägg över skivorna på en tallrik med hushållspapper, salta och låt svalna.
  2. Dela och gröp ur avocadon och lägg i en skål. Finhacka vitlök, charlottenlök och röd chili. Kör allting grovt med en stavmixer alternativt mosa med gaffel och rör om. Riv ner skalet från limen och pressa i all saft, rör om igen och salta.
  3. Skiva löken, tomaterna och osten samt skölj salladen
  4. Koka vatten och blanda quinoamixen med 2,75 dl hett vatten – rör om ordentligt och ställ åt sidan så det får svälla och svalna. Rulla därefter 3 st bollar som du trycker ut till hamburgare. Obs på paketet står att det räcker till 4-6 st, men om du vill ha normalstora burgare så blir 3 st lagom. Värm oljan i en stekpanna och stek burgarna ca 2 minuter på varje sida så att de får fin färg. Lyft över till en plåt och lägg på ostskivorna och baka färdigt i ugnen ca 5-6 min. Lägg samtidigt in bröden i ugnen.
  5. Montera burgarna genom att börja med salladen och sedan i följande ordning: tomatskivor, rödlök, burgare, tortillachips, guacamole – lägg på locket och tryck ner en grillpinne

Servera gärna med vitlökssås eller liknande till.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.