Pumpasoppa med smak av kokos och kanel.
Lättlagad het och krämig soppa på Hokkaidopumpa med smaker av kanel, chili och kokosmjölk.
Ingredienser 4 portioner:
500 g pumpakött utan skal – jag använde Hokkaidopumpa
1 burk kokosmjölk
5 dl hönsbuljong
1 röd chili
1 gul lök
2-3 klyftor vitlök
Smör och olja att steka i
Salt
Malen kanel
Smetana
Ev. ett paket skivad prosciutto
Så här gör du:
- Börja med att finhacka gul lök, chili och vitlök, skär pumpan i mindre tärningar.
- Hetta upp en kastrull och tillsätt olja och en klick smör (då ser du också när oljan är varm) Svetta upp lök, chili och vitlök tills den blir glansig och mjuk. Tillsätt pumpan och några stänk kanel som får fräsa med i någon minut.
- Tillsätt hönsbuljong och kokosmjölk och koka ca 15-20 minuter eller tills pumpan har blivit mjuk, rör om några gånger under tiden.
- Sila bort all vätska och spara i en bunke eller kastrull och mixa hopkoket till en jämn och slät puré med en stavmixer.
- Ställ tillbaka kastrullen med purén på plattan och häll tillbaka vätskan lite i taget och vispa hela tiden medans det kokar.
- Smaka av med salt och kanel
Prosciuttochips
Om du vill ha Prosciuttochips till så är det lämpligast att du gör dessa innan du börjar med soppan – sätt ugnen på 170C-180C och lägg ut skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt och baka till de blir krispiga.
Vid serveringen så ripplar du smetana över soppan och toppar med prosciuttochips.