Het vegetarisk nudelsoppa med kokos och jordnötter.
Enkelt, jättegott och du kan använda just dina favotitgrönsaker – det är bara att byta ut eller lägga till i receptet.
Ingredienser som jag använde för 4 port:
3-4 st finhackade vitlöksklyftor
2 st röd chili
1 st gul lök
4 st morötter
1 st röd paprika
1-2 knippen broccoli
2 burkar kokosmjölk
1 pkt nudlar
3-4 msk Knorr Rich Vegetable Vegan Fond
1 knippe salladslök
Jordnötter
Salt, vatten och matolja
Så här gjorde jag:
- Koka nudlarna enligt beskrivning på förpackningen – men korta ned tiden något och kyl de i kallt vatten och rör sedan ner lite olja och ställ åt sidan.
- Skala och skär morötterna i grova strimlor/bitar, strimla paprikan och dela upp broccolin i mindre bitar. Hacka vitlök, en chili och strimla löken och fräs i olja i en kastrull så att de får fin färg – tillsätt morot, paprika och broccoli och låt fräsa med en stund under omrörning.
- Tillsätt båda burkarna med kokosmjölk och lika mycket vatten och rör ner den flytande fonden och låt puttra i några minuter tills grönsaker är lagom mjuka. Smaka av med salt.
- Strimla salladslöken och chilin. Lägg de kokta nudlarna i skålar och ös över den varma soppan. Toppa med med den strimlade salladslöken, den röda chilin och jordnötter.