Het vegetarisk nudelsoppa med kokos och jordnötter

Het vegetarisk nudelsoppa med kokos och jordnötter

Het vegetarisk nudelsoppa med kokos och jordnötter.
Enkelt, jättegott och du kan använda just dina favotitgrönsaker – det är bara att byta ut eller lägga till i receptet.

Ingredienser som jag använde för 4 port:
3-4 st finhackade vitlöksklyftor
2 st röd chili
1 st gul lök
4 st morötter
1 st röd paprika
1-2 knippen broccoli
2 burkar kokosmjölk
1 pkt nudlar
3-4 msk Knorr Rich Vegetable Vegan Fond
1 knippe salladslök
Jordnötter

Salt, vatten och matolja

Så här gjorde jag:

  1. Koka nudlarna enligt beskrivning på förpackningen – men korta ned tiden något och kyl de i kallt vatten och rör sedan ner lite olja och ställ åt sidan.
  2. Skala och skär morötterna i grova strimlor/bitar, strimla paprikan och dela upp broccolin i mindre bitar. Hacka vitlök, en chili och strimla löken och fräs i olja i en kastrull så att de får fin färg – tillsätt morot, paprika och broccoli och låt fräsa med en stund under omrörning.
  3. Tillsätt båda burkarna med kokosmjölk och lika mycket vatten och rör ner den flytande fonden och låt puttra  i några minuter tills grönsaker är lagom mjuka. Smaka av med salt.
  4. Strimla salladslöken och chilin. Lägg de kokta nudlarna i skålar och ös över den varma soppan. Toppa med med den strimlade salladslöken, den röda chilin och jordnötter.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.