Ramen med kyckling, kokos och ingefära

Asiatisk kyckling och nudelsoppa med Cocos och ingefära

Ingredienser 4 port.

600 g strimlad kycklingbröstfilé
250 g vetenudlar
2 morötter
150 g färska sockerärtor
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
2 msk finhackad färsk ingefära
3 röda färska chili
1 burk 425 ml kokosmjölk
1 dl jordnötter
2 kycklingbuljongtärningar
1 kruka koriander
1 lime

Kokosolja att steka i
Salt

Gör så här

  1. Börja med att koka nudlarna enl anvisningar på förpackningen men korta ned tiden något, häll över i durkslag och spola rejält med kallt vatten så att kokningen stannar av – ställ åt sidan.
  2. Häll i kokosolja i en lite större stekgryta – jag brukar ställa oljan i kranvarmt vatten en stund innan så att den blir flytande. Stek kycklingen så att den får färg, lyft den ur grytan och ställ att sidan.
  3. Finhacka ingefära, vitlök och 1 st chili, strimla löken. Tillsätt lite kokosolja i grytan och fräs upp hacket. Tillsätt kokosmjölken och fyll burken med vatten 3 ggr som du häller ner i grytan, tillsätt buljongtärningarna, kycklingen och juicen från en lime. Rör om och låt allting puttra på svag värme i ca 20 min.
  4. Strimla morötterna fint, dela sockerärtorna diagonalt på längden och skär 2 st chilin diagonalt så att du får avlånga ringar. Rosta jordnötterna lätt i en torr stekpanna.
  5. Fördela nudlarna i skålar. Tillsätt morötter och sockerärtor i grytan så att de får koka med ca 1 minut (så att de fortfarande är lite krispiga). Häll den heta soppan över nudlarna och toppa sedan med jordnötter, chili och färsk koriander.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.