Ramen med kyckling, kokos och ingefära

Asiatisk kyckling och nudelsoppa med Cocos och ingefära

Ingredienser 4 port.

600 g strimlad kycklingbröstfilé
250 g vetenudlar
2 morötter
150 g färska sockerärtor
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
2 msk finhackad färsk ingefära
3 röda färska chili
1 burk 425 ml kokosmjölk
1 dl jordnötter
2 kycklingbuljongtärningar
1 kruka koriander
1 lime

Kokosolja att steka i
Salt

Gör så här

  1. Börja med att koka nudlarna enl anvisningar på förpackningen men korta ned tiden något, häll över i durkslag och spola rejält med kallt vatten så att kokningen stannar av – ställ åt sidan.
  2. Häll i kokosolja i en lite större stekgryta – jag brukar ställa oljan i kranvarmt vatten en stund innan så att den blir flytande. Stek kycklingen så att den får färg, lyft den ur grytan och ställ att sidan.
  3. Finhacka ingefära, vitlök och 1 st chili, strimla löken. Tillsätt lite kokosolja i grytan och fräs upp hacket. Tillsätt kokosmjölken och fyll burken med vatten 3 ggr som du häller ner i grytan, tillsätt buljongtärningarna, kycklingen och juicen från en lime. Rör om och låt allting puttra på svag värme i ca 20 min.
  4. Strimla morötterna fint, dela sockerärtorna diagonalt på längden och skär 2 st chilin diagonalt så att du får avlånga ringar. Rosta jordnötterna lätt i en torr stekpanna.
  5. Fördela nudlarna i skålar. Tillsätt morötter och sockerärtor i grytan så att de får koka med ca 1 minut (så att de fortfarande är lite krispiga). Häll den heta soppan över nudlarna och toppa sedan med jordnötter, chili och färsk koriander.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.