Quinoaburgare med Basilikadipp och Bananchips

QuinoaBurgare med Basilikadipp och bananchips 3 port.

Ingredienser

1 pkt Risenta QuinoaBurgare
3 hamburgerbröd
2 stora tomater
1 rödlök
1 kruka krispsallad
15 nacho cheese tortillachips
8-10 skivor stark ost
2,75 dl vatten
3 matbananer
Rapsolja till stekning

Basilikadipp

1 kruka färsk basilika
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
2 dl creme fraische
0,5 dl majonäs
Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220C. Skär bort ändarna på matbananerna och lägg ett längsgående snitt i skalet och ta därefter bort skalet. Skiva bananerna i tunna skivor på längden med en mandolin eller osthyvel. Värm oljan i en kastrull till 180C och lägg i 4-6 skivor i taget – vänd skivorna efter ett par minuter och fritera tills de har blivit krispiga och har fått en gyllenbrun färg. Lägg över skivorna på en tallrik med hushållspapper, salta och låt svalna.
  2. Mixa ihop alla tillbehören till basilikadippen med en stavmixer och ställ in i kylen.
  3.  Skiva löken, tomaterna och osten samt skölj salladen
  4. Koka vatten och blanda quinoamixen med 2,75 dl hett vatten – rör om ordentligt och ställ åt sidan så det får svälla och svalna. Rulla därefter 3 st bollar som du trycker ut till hamburgare. Obs på paketet står att det räcker till 4-6 st, men om du vill ha normalstora burgare så blir 3 st lagom. Värm oljan i en stekpanna och stek burgarna ca 2 minuter på varje sida så att de får fin färg. Lyft över till en plåt och lägg på ostskivorna och baka färdigt i ugnen ca 5-6 min. Lägg samtidigt in bröden i ugnen.
  5. Montera burgarna genom att börja med salladen och sedan i följande ordning: tomatskivor, rödlök, burgare, tortillachips, guacamole – lägg på locket och tryck ner en grillpinne eller kniv.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.