HAM-Burger på Julskinka med pommes och BeaDip

HAM-Burger på Julskinka med pommes och BeaDip

HAM-Burger på Julskinka med karamelliserad lök, pommes och BeaDip

Ingredienser 4 portioner:

4 skivor tillagad Julskinka ca 7-8 mm tjocka
4 hamburgerbröd
4 saltgurkor delade på längden
4 skivor hamburgercheddar
1 rödlök
Senap
Grönkål alt. grönsallad

Karamelliserad lök
2 gula lökar
1 msk Ketjap Manis (Indonesisk söt soya)
1 msk rårörsocker
Smör till stekning

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 C
  2. Börja med att skala och skiva upp de gula lökarna och fräs upp smör i en stekpanna. stek på relativt hög värme en kort stund så att löken får färg och vrid sedan ner värmen till låg temperatur. Rör ner sockret och tillsätt soyan och rör om låt stå på svag varme i ca 20 minuter och rör om då och då.
  3. Skiva rödlöken och dela saltgurkorna på längden
  4. Skiva skinkan och bryn den försiktigt i smör på medelvärme i en stekpanna. Stäng av värmen på stekpannan placera en ostskiva på varje skinkskiva och lägg på ett lock.
  5. Dela hamburgerbröden och sätt in de i ugnen. Ta ut bröden när de blivit varma och bred senap på lock och botten.
  6. Montera Burgaren i följande ordning: Börja med grönkålen, sedan skivad rödlök, sedan skinkskivan med smält ost, karamelliserad lök och avsluta med saltgurkan innan du monterar locket.

Servera tillsammans med Pommesfrites och Bearnaisedip eller liknande.

 

 

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.