Het Paprika sås
Du behöver:
2 röda paprikor
1 röd chili
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
1/2 l vatten
2,5 dl créme fraische
2 msk äppelcidervinäger
2 sockerbitar
Salt och Maizenamjöl
Gör så här:
1. Hacka paprika, chili, lök och vitlök i bitar. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs sedan på grönsakshacket i ett par minuter.
2. Tillsätt vatten, vinäger, socker och buljongtärningen – låt koka upp och sjud ca 20-30 minuter.
3. Sila av spadet och spar det. Lägg de kokta grönsakerna i en mixer tillsammans med en skvätt spad – mixa till en slät smet och tillför resterande spad – fortsätt att mixa och häll i créme fraiche samtidigt.
4. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp och red av med Maizenamjöl och salta.
Såsen funkar också som kall sås till fisk och skaldjur och vill du ha den som kall dipsås så gör den bara lite tjockare.
Nu har jag provlagat den Arne… det är verkligen en helt fantastisk paprikasås 🙂
Vad roligt Oskar och jättekul att du gillade den. Testa också att göra den lite tjockare och servera som kall dipsås