Marinerade och grillade kungsräkor

Marinerade och grillade kungsräkor recept Arnes mat

Marinerade och grillade kungsräkor

Ingredienser 4 port

1 kg råa kungsräkor
4 vitlöksklyftor
1 lime
2 röda chili
3 msk Japansk Tamari soja
1 dl olivolja
1 kruka koriander

Salt

Gör så här

  1. Häll olivoljan och sojan i en skål
  2. Riv vitlöken, skalet på på limen, finhacka chilin och koriandern
  3. Rör ner hälften av koriandern tillsammans med de övriga ingredienserna och pressa ner saften från limen – rör om.
  4. Vänd räkorna i marinaden och ställ in i kylen minst 1 timme.
  5. Grilla hastigt ett par minuter på varje sida
  6. Vid serveringen så ringlar du över  resterande marinad och strössla resterande koriander över räkorna.

Servera tillsammans med en vitlöksdipp och en fräsch sallad och gärna en grillad citronhalva.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.