Senaps- och kaprissås, perfekt till grillad lax eller grillat kött.

Senaps- och Kaprissås

Senaps- och kaprissås.

Ingredienser 4 port.

2 gula lökar
3 dl vispgrädde
0,5 dl kapris
3 msk riven pepparrot
2 msk Dijonsenap
1 dl finhackad persilja
Smör till stekning
Gurkmeja (för färgsättningens skull)

Svartpeppar och ev salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lökarna, riv pepparrot och finhacka persilja.
  2. Lägg smör i en stekpanna och svetta sedan löken tills den blir glansig och inte bränd. Tillsätt kaprisen och stek med en kort stund, tillsätt grädden, rör om och låt allt koka upp. Tillsätt Dijonsenap och stänk försiktigt i lite gurkmeja, rör om och låt puttra på svag värme i ca 5-7 min och rör om då och då. Smaka av med peppar och ev salt (tänk på att det finns en del sälta i kaprisen)
  3. Strax innan serveringen så tillsätter du häften av persiljan och den rivna pepparroten och när såsen är på tallriken så strösslar du resterande del av persilja och pepparrot över såsen.

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.