Ingredienser 4 port.
600 g laxfilé, skinn- och benfri
1 tsk salt
1 st ägg
1 st äggula
0,5 krm cayennepeppar
1 msk tomatpuré
Pankoströbröd
Matolja att steka i
Dijonsenapssås
2 dl Créme Fraiche
1 dl majonnäs
2 msk Dijonsenap
1 knippe persilja
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 200C
2. Skär laxfilén i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt salt, cayennepeppar, tomatpuré, ägg och äggulan. Kör snabbt tills du får en jämn massa.
3. Strö ut ett lager pankoströbröd på en tallrik. Blöt en skärbräda med kallt vatten och dela upp färsen i fyra klickar och forma biffarna på skärbrädan. Vänd biffarna i pankoströbrödet.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna (lägg i en klick smör så ser du lätt när det är rätt värme). Stek biffarna på medelhög värme försiktigt på båda sidorna så att de får en gyllenbrun färg. Lägg över biffarna i en form och täck med folie – baka sedan färdigt i ugnen ca 5 min.
5. Blanda ingredienserna till såsen, salta och peppra. Hacka persiljan som du sedan strör över såsen vid servering.
Servera med potatispuré och kokt grön sparris eller gröna ärter.