Lättlagad HummerCocktail 4 port
Ingredienser
2 små humrar
4 krusiga salladblad
4 dillkvistar
0,75 dl gräddfil
0,75 dl majonäs
½ charlottenlök
2 mtsk tomatpuré
½ limefrukt
Cayennepeppar
Salt
Tillagning
- Klyv humrarna på längden och plocka ut köttet ur stjärten och magen och hacka det i mindre bitar. Knäck klorna och ta ut dem hela.
- Finhacka löken och rör ihop med de övriga ingredienserna till såsen, pressa i saften från limen och smaka av med salt och cayennepeppar. Avsluta med att röra ner de hackade hummerbitarna.
- Placera salladabladen i 4 cocktailglas och fördela röran i glasen. Toppa med en hummerklo och dillvippa.
Utöver att servera denna rätt som förrätt fungerar den även mycket bra som tillbehör till en Surf & Turfrätt. Hummer kan bytas ut mot krabba eller andra skaldjur.