Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Ingredienser 4 port.
4 portionsbitar lax ca 150 gr/st

Lag
1 liter vatten
4-5 lagerblad
15-20 kryddpepparkorn
1 gul lök
1 morot
½ dl ättiksprit (12%)
1 msk äppelcidervinäger
1 msk salt
Stjälkarna från dillen som används till såsen

Dillsås
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
½  msk äppelcidervinäger
1 dillknippe
Salt och peppar
4 ägg
24 räkor

Tillagning

  1. Skala och skär morot och lök i bitar, bunta ihop dillstjälkarna med ett snöre. Blanda övriga ingredienser till lagen och lägg ner allt i en gryta eller kastrull. Koka under lock i 10 min. Lägg i laxen som bör täckas av lag och låt sjuda ca 3-5 minuter. Ta av grytan och låt fisken svalna i lagen. När lagen och laxen har svalnat ställer du in allt i ett kallt kylskåp – helst några timmar eller över natten.
  2. Riv av några dillvippor och spara som garnering till serveringen. Finhacka dillknippet och rör ihop ingredienserna till dillsåsen och smaka av med salt och peppar. Dela kokta ägg och garnera med räkorna.

Serveras med varm kokt potatis och tex sallad och tomat.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.