Ingredienser
0,5 st Färsk ananas
1 st mango(s), Mogen
3 dl vaniljyoghurt
1 dl apelsinjuice
1 kruka(or) färsk mynta
1 st limefrukt
Tillagning
- Skala och dela ananasen på längden och och skär bort stammen i mitten, skär sedan ena halvan i små bitar.
- Skala och dela mangon genom att skära loss fruktköttet på båda sidor om kärnan, skär sedan allt fruktkött till mindre bitar.
- Fördela fruktbitarna i ett lager på en bricka med bakplåtspapper och låt allting frysa i minst ett par timmar tills det hårdnat.
- Plocka bort toppar från myntan, finstrimla därutöver ca 10-15 blad och spar till garnering.
- Lägg ner den frysta frukten i en matberedare och tillsätt vaniljyoughurt, apelsinjuice och saften från en 1/2 limefrukt.
- Blanda allt till en slät massa.
- Servera sorbeten genast i cocktailglas eller liknande och garnera med myntan och gärna någon röd eller annan frukt.