Små kycklingspett med Namasu och het pepparbuljong

Små kycklingspett med Namasu och het pepparbuljong

Små kycklingspett med Namasu och het pepparbuljong.

Namasu är en fräsch sallad som vanligtvis serveras på Japanska Nyåret. Den består av rättika och morötter som är fint strimlade och lätt picklad med risvinäger. Du kommer garanterat att älska kombon av Namasu med bara en liten skarp smak och den heta pepparbuljongen.

Ingredienser 4 portioner.

12 st innerfiléer av kycklingbröst (alt. 4 st bröst som du delar tre delar)

Namasu
800 gr rättika
4 morötter
2+1 tsk salt
2 msk vatten
3 msk socker
3 msk risvinäger
1 förpackning salladslök

Het pepparbuljong (Inspo Johan Svensson)
1 gullök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk grovt krossad svartpeppar
1-2 röd chili (med eller utan kärnor och antal beroende på hur starkt du önskar)
2 stjärnanis
2 kycklingbuljongtärningar
6 dl vatten
2 msk smör

Soja, flytande honung och sherryvinäger att smaka av med.

Så här gör du:

  1. Börja med Namasusalladen genom att strimla rättika och morötter fint (julienne) med mandolin eller kniv. Lägg över i en bunke och strö över 2 tsk salt som du sedan noggrant masserar in – ställ åt sidan och låt stå ca 20 minuter.
  2. Strimla salladslöken fint och lägg den i isvatten.
  3. Blanda 1 tsk salt med vatten, socker och risvinäger så att sockret löser upp sig. Ta upp den saltade rättikan och moroten och krama ur så mycket vätska som möjligt – använd händerna. Häll sedan ner vinägerblandningen i den urkramade rättikan/moroten och blanda väl.

Pepparbuljong

  1. Hacka vitlök, gul lök och chili och fräs i olja tillsammans med stjärnanis och svartpeppar. Tillsätt vatten och buljongtärningarna och låt sjuda ca 20-25 minuter.
  2. Sila såsen och värm upp den och smaka sedan av med soja, honung, smör och sherryvinäger.

Krydda och stek, grilla eller ugnsbaka kyckligfiléerna

Vid servering så lägger du först upp Namasusalladen på tallriken, strö sedan över den isade salladslöken. Lägg kycklingspetten ovanpå salladen och häll buljongen över alltsammans. Servera gärna kokt grönkål till.

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.