Förrätt med sotad SalmaLax

Förrätt med Limesyrad och sotad SalmaLax med nystan av friterade glasnudlar och mangosalsa.

Nyårsmeny - förrätt med sotad SalmaLax

Ingredienser
Glasnudlar
2-3 st Lime
SalmaLax

Friterade nystan av glasnudlar
Värm oljan till 170-180C och lägg i torra okokta glasnudlar (risnudlar). Efter 5-15 sekunder så sväller de upp till krispiga nystan. Ta inte för mycket i taget och dra isär nudlarna så att de är ”luftiga” innan du lägger i oljan.

Mangosalsa 4 port
1 stor mogen mango
2–3 röda paprikor (beroende på storlek)
20 cm slangurka
1 rödlök
1 röd chili
1 lime
1 kruka färsk koriander
1/2 dl olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Gör så här:

Skär mango, paprika, rödlök, chili och gurka till salsan i små tärningar och lägg i en bunke. Dela gurkan på längden först, så kan du lätt ta en matsked och skrapa ut alla kärnor innan du hackar den.Tillsätt rivet skal och saften från limen tillsammans med olivolja och vinäger, tillsätt koriander i den mängd som du känner dig bekväm med. Rör försiktigt om tills det är väl blandat och låt allt stå och dra i minst 30 minuter före servering.

Limesyrad och sotad Salma Lax
Lägg laxen i plastpåse och tillsätt rejält med nypressad limejuise, massera in juicen genom att gnugga påsen. Förslut påsen och lägg den i kylen under ca 1 timme. Vänd och gnugga påsen några gånger under tiden.
Placera laxen på ett fat och bränn hastigt av den runt om med en brännare. Har du ingen brännare så kan du hastigt vända runt laxen i en het torr stekpanna.

Servera med en lättlagad Soyadip
Blanda 3 delar Kinesisk Mushroomsoya med 1 del flytande honung, Smaka av med finriven ingefära- och vitlök. Servera i små glas/skålar på tallriken och toppa med sesamfrön och finhackad röd chili vid serveringen

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.