Lättlagad Smörgåstårta
Smörgåstårta – alltid lika uppskattad som den är otrendig på nåt vis – här är ett gammalt familjerecept med två enkla fyllningar i denna lättlagade smörgåstårta.
Ingredienser ca 16 bitar:
8 st halvor av Hönökaka
Fyllning 1:
2 hårdkokta ägg
200 gr fint hackade crab sticks
2 dl smetana
1 dl majonnäs
1 tsk gul vanlig curry
Fyllning 2:
1 burk röd stenbitsrom ca 75 gr
1 dl smetana
1/2 dl majonnäs
1/2 dl finhackad gräslök
Garnering:
1 dl smetana
1 dl majonnäs
Välj fritt vad du vill garnera med tex räkor, ägg, stenbitsrom, dill, persilja, ärtskott etc, etc.
- Blanda fyllningarna och bred fyllning nr 1 på fyra av halvorna och sedan fyllning nr 2 på två halvor.
- Lägg sedan ihop halvorna till runda bottnar. Varva fyllningarna och lägg skarven i varje lager så att skarvarna korsas och binder ihop tårtan. Avsluta med resterande två ofyllda halvor. Plasta/täck tårtan och låt den stå kallt i minst 3-4 timmar, men allra helst över natten.
- Blanda smetana och majonnäs och bred ett jämnt lager runt tårtan och ovanpå – garnera sedan med din favoritingredienser.