Varm Skagensmörgås med laxromssaps
Ingredienser 6 smörgåsar
500 gram räkor
2,5 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 krm curry, gul
3 dl Västerbottensost, Fint riven
1 st Schalottenlök(ar), liten
3 klyftor vitlök
1 kruka/knippe dill
6 st Källarfranskor, (eller småfranskor)
2 burkar laxrom
salt, cayennepeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala räkorna.
2. Skär bort ett lock på varje franska och gröp ur. Forma till en ”skål” genom att pressa ihop kanter och botten med fingrarna.
3. Hacka dill, schalottenlöken och vitlöksklyftorna fint lägg det i en bunke tillsammans med räkorna, majonäs och creme fraîche. Rör om tills det är väl blandat
4. Tillsätt 2 dl riven ost och curry. Rör om och smaka av med ev salt och cayennepeppar.
Fördela fyllningen i franskorna och strö över resterande del av osten.
Baka i ugnen ca 20-25 min eller tills de har fått fin färg.
Servera tillsammans med fräsch sallad och laxrom i snapsglas.