Om Arne Mattisson och bloggen

Hej och varmt välkommen till min matblogg.

Jag heter som du kanske redan förstått Arne Mattisson och är 65 år och bor i Storvreta norr om Uppsala tillsammans med min fru Marita.

Under våren 2017 så gick jag i pension från mitt arbete som säljledare på PwC (PricewaterhouseCoopers). Jag kommer dock inte att bli pensionär utan jag har valt att bli passionär på heltid – vilket i sig innebär att jag kommer helt och hållet att ägna mig åt många av mina passioner i livet såsom t.ex att laga och fotografera mat, matblogga, odla egna grönsaker, måla tavlor och resa mm.

Över 2000 amatörkockar sökte till Sveriges Mästerkock 2018 och jag var en av de 40 som fick ett förkläde efter audition hos juryn och deltog därefter i slutkvalet i Gävle vilket resulterade i en delad 13:e plats.

För ett par år sedan så startade jag ett Instagramkonto som heter @arnesmat där jag publicerar en ny matbild varje dag. Jag har nu 15.000 matintresserade följare med en hög engagement rate som normalt ligger på 10-15%.

Arnes Mat handlar enbart om att inspirera dig med bilder och recept på mat – alltså ingen lifestyleblogg med en massa långa beskrivningar om mitt vardagsliv. Här kommer du att hitta folklig mat, med lite twist och hög igenkänningsfaktor.

Personligen så vill jag påstå att jag inte är någon receptslav – jag använder alltid recept och bilder som inspiration. Utifrån mina egna smaker, vad som finns hemma i skåpen och beroende på vilket humör jag är på så ändrar jag och anpassar recepten – det blir liksom enklare och roligare då.

Förfrågningar om samarbeten maila mig: mattisson.arne@gmail.com

Länk till instagram: instagram.com/arnesmat

Vänliga hälsningar

Arne Mattisson
/Passionär