Wokad biff med bambuskott och curry

Wokad biff med bambuskott och curry

Wokad biff med bambuskott och curry.

Plocka fram dina chopsticks och avnjut en riktig klassiker från Kinakrogen – fast garanterat mycket godare.

Ingredienser 4 portioner:

600 gr strimlad lövbiff av innanlår
1 strimlad grön paprika
150 gr färsk ananas i mindre bitar (alternativt en liten burk skivad ananas)
8-10 st skivade champinjoner
1 liten burk bambuskott i skivor
1 strimlad gul lök
2-3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
2 oxbuljongtärningar.
1 l vatten
Kinesisk mushroomsoya

Curry, salt och Maizenamjöl

Gör så här:

  1. Börja med att varva den strimlade lövbiffen i en bunke med soya och curry, rör om och låt marinera ca 30 min. Strimla och hacka alla grönsaker
  2. Börja med att woka köttet ca 200 gr i taget i en het panna, lyft ut och lägg i en bunke på sidan. (Om du inte har en wokpanna så kan du använda en het stekgryta)
  3. Woka bambuskott och champinjoner och lägg över i bunken med wokade köttet.
  4. Woka till sist gul lök, chili, vitlök och ananas tills de får färg – lägg tillbaka köttet, svamp och bambuskott i grytan – tillsätt 1 liter vatten och buljongtärningarna. Koka upp och låt sjuda 20-30 min.
  5. Red av med Majzenamjöl upplöst i kallt vatten och smaka av med salt. Strax innan servering rör du ner den strimlade paprikan.
  6. Servera tillsammans med ris så klart.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.