Basilikasås till kokt eller stekt fisk

Ångbakad torskrygg med basilikasås

Basilikasås till kokt eller stekt fisk 4 port.

Ingredienser

600 gr benfri och valfri fisk.

40 st räkor med skal
1 gul lök
1 kruka basilika
1/2 dl grovhackad persilja
½ fänkål
10-15 cm purjolök
25 gr smör
3 dl grädde
3 dl vitt vin
1 msk Maizenamjöj
Salt och peppar
Ev färsk dill till garnering

 

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ in i kylen.
  2. Skala och finhacka löken och fänkålen som du fräser försiktigt i smöret i en kastrull till det mjuknar utan att få stekyta. Tillsätt vin och grädde, rör om och låt sjuda i ca 15 min. Hacka basilikan och persiljan som du lägger i en blender. Häll i en del av såsblandningen och mixa, tillsätt resterande del av såsblandningen och mixa till du får en fin jämn grön färg. Blanda ut Maizenamjölet i kallt vatten och häll tillbaka såsen i en kastrull, värm upp och red av med Maizena till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillred fisken och skiva purjolöken i tunna ringar.
  4. Lägg en spegel av såsen på tallrikar, lägg på fisken och toppa med räkor, fint skivade purjolöksringar och ev dill.

Servera gärna tillsammans med pressad potatis och tex broccoli.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.