Kall äppelsoppa med kardemummaglass

Kall äppelsoppa med kardemummaglass

Ingredienser 4 port.
0,5 l vaniljglass
1 tsk kardemummakärnor, finstötta
2 syrliga äpplen, helst med rött skal
1 dl strösocker
4 dl vatten
0,5 pressad citron
0,5 vaniljstång1 kanelstång

Gör så här

  1. Låt glassen bli mjuk och rör ner kardemumman i den. Ställ tillbaka i frysen.
  2. Kärna ur äpplena och skär i fina tärningar. Häll över citronsaft så att de inte mörknar.
  3. Koka upp vattnet och sockret plus vaniljfrön och kanelstång i en kastrull. Lägg gärna i kärnhusen för att få ut mer smak. Låt det sjuda i fem minuter och sila sedan lagen.
  4. Blanda lagen med äppeltärningarna och servera soppan varm eller kall med en klick kardemummaglass.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.