Het paprikasås

Het Paprika sås

Du behöver:
2 röda paprikor
1 röd chili
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
1/2 l vatten
2,5 dl créme fraische
2 msk äppelcidervinäger
2 sockerbitar
Salt och Maizenamjöl

Gör så här:
1. Hacka paprika, chili, lök och vitlök i bitar. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs sedan på grönsakshacket i ett par minuter.
2. Tillsätt vatten, vinäger, socker och buljongtärningen – låt koka upp och sjud ca 20-30 minuter.
3. Sila av spadet och spar det. Lägg de kokta grönsakerna i en mixer tillsammans med en skvätt spad – mixa till en slät smet och tillför resterande spad – fortsätt att mixa och häll i créme fraiche samtidigt.
4. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp och red av med Maizenamjöl och salta.

Såsen funkar också som kall sås till fisk och skaldjur och vill du ha den som kall dipsås så gör den bara lite tjockare.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.