Varm Skagensmörgås med laxromssnaps

Varm Skagensmörgås med laxromssaps

Ingredienser 6 smörgåsar
500 gram räkor
2,5 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 krm curry, gul
3 dl Västerbottensost, Fint riven
1 st Schalottenlök(ar), liten
3 klyftor vitlök
st Källarfranskor, (eller småfranskor)
2 burkar laxrom

salt, cayennepeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala räkorna.
2. Skär bort ett lock på varje franska och gröp ur. Forma till en ”skål” genom att pressa ihop kanter och botten med fingrarna.
3. Hacka dill, schalottenlöken och vitlöksklyftorna fint lägg det i en bunke tillsammans med räkorna, majonäs och creme fraîche. Rör om tills det är väl blandat
4. Tillsätt 2 dl riven ost och curry. Rör om och smaka av med ev salt och cayennepeppar.
Fördela fyllningen i franskorna och strö över resterande del av osten.
Baka i ugnen ca 20-25 min eller tills de har fått fin färg.

Servera tillsammans med fräsch sallad och laxrom i snapsglas.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.