Pankofriterade ”kycklingfingrar” med guacamole.

Pankofiterade ”kycklingfingrar” med guacamole

Ingredienser 4 pers

Kycklingfingrar
4 kycklingbröstfiléer
1 dl mjöl
2 dl pankoströbröd
2 ägg

Olivolja, salt och peppar
Olja till fritering

 

Guacamole
2 st avocado
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 liten rödlök
Cayennepeppar
Salt

Röd chili efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150C, gnid i kycklingbrösten med olja, salta och peppra. Baka i ugnen tills du får en innertemperatur på 70C.
  2. Dela och gröp ur avocadon och lägg i en skål. Finhacka vitlök och rödlök, stänk i lite cayennepeppar och salt. Kör allting grovt med en stavmixer alternativt mosa med gaffel och rör om. Riv ner skalet från limen och pressa i all saft, rör om igen. (personligen så föredrar jag att krydda med lite cayennepeppar i röran och sedan toppa den med finhackad röd chili vid servering för att uppnå en fräschare hetta av chilin)
  3. Dela kycklingbrösten i 3-4 delar på längden så att du får fingertjocka strimlor. Panera kycklingen i mjöl, doppa sedan i de uppvispade äggen och avsluta med att rulla de i panko.
  4. Värm frityroljan till 180C och fritera kycklingen tills den får en gyllenbrun färg.

Servera tillsammans med en god grönsallad och ev pommes frites.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.