Fisk och Skaldjursgryta som badar i basilika

Fisk & Skaldjursgryta som badar i basilika 4 port.

Ingredienser

20-30 stora räkor med skal400 gr lax eller torskfilé
12-15 st frysta gröna musslor i halvskal
1 gul lök
1 kruka basilika
½ fänkål
½ purjolök
50 gr smör
3 dl grädde
5 dl vitt vin
Salt och peppar
Ev färsk dill till garnering

 

Gör så här

  1. Skala och finhacka halva löken som du fräser i en del av smöret i en kastrull. Tillsätt musslorna, rör om och häll vinet.Koka under lock ca 3 minuter.
  2. Ta upp musslorna och lägg på ett fat med folie över. Häll grädden i kastrullen med musselbuljong och låt koka i ca 5 min. Tillsätt sedan basilikabladen (spar några till garnering) och mixa allt till en slät sås och smaka av med salt och peppar
  3. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Finstrimla purjolök, fänkål och ½ lök, fräs försiktigt i smör i en traktörpanna eller vid kastrull tills allt har mjuknat.
  4. Tillsätt fisken och vänd runt försiktigt. Slå sedan på basilikasåsen och låt sjuda i ca 5 min. Servera med musslorna och de nyskalade räkorna och garnera med basilikablad alt dill.

Servera gärna tillsammans med ett gott surdegsbröd

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.